Tipurile de organizatoare pentru jucării și cum să le alegi

Stiai ca un organizator de jucarii il va invata pe copilul tau inca de mic cum sa fie ordonat? Poti folosi un dulap de depozitare sau alte tipuri de organizatoare, important fiind sa il incurajezi sa isi ordoneze singur jucariile, astfel incat camera sa ramana curata.

Ce este un organizator de jucarii?

Ne referim la un organizator de jucarii atunci cand vorbim despre orice tip de mobilier sau accesorii a caror functie principala este de a pastra jucariile copiilor nostri in perfecta ordine, facilitandu-le celor mici curatenia in camera.


Mobilier, cosuri, cutii, rafturi… in functie de nevoile proprii ar trebui sa optezi pentru un tip sau altul de organizator de jucarii.

Exista diferite tipuri de organizatori de jucarii:

Mobilier pentru depozitarea jucariilor: acestea sunt responsabile pentru gruparea a cat mai multor jucarii. Mai intai trebuie sa cunosti spatiul disponibil si sa alegi cel mai potrivit mobilier: dulapuri modulare, biblioteci, sertare, rafturi pentru copii, etc. un organizator de jucarii din lemn va fi foarte rezistent si usor de utilizat.

Cosuri pentru jucarii – in aceasta sectiune poti face diferenta intre cosuri din diferite materiale (tesatura, plastic, lemn, carton, cu roti etc.) pana la cufere, care au cea mai mare capacitate.

Un alt punct de luat in considerare va fi daca dorim un cos pentru depozitare care sa fie in acelasi timp si alta piesa de mobilier, cum ar fi bancile pentru copii, care profita la maximum de spatiu.

Cutii de depozitare – putem gasi cutii de toate dimensiunile, materiale, cu sau fara capac, stivuite, transparente etc. Acestea sunt organizatoare de jucarii ieftine dar foarte eficiente si usor de utilizat.

Altele – in afara de tipurile de organizatoare deja mentionate, exista si alte elemente care completeaza tipul de depozitare, Spre exemplu, sacii atarnati pe mobila pot fi foarte utili pentru a organiza anumite jucarii.

De asemenea, pentru copiii care se joaca in timul baii, poti cumpara un organizator de jucarii pentru baie, astfel incat sa nu lasi jucariile pe cada sau in cabina de dus.

Cum sa-i faci pe copii sa foloseasca corect organizatorul jucariilor?

Zona de joaca are nevoie de anumite accesorii care sa iti permita sa organizezi jucarii, cum ar fi cosuri, cutii, dulapuri, lazi etc. care te ajuta sa mentii ordinea si sa-i motivezi pe cei mici sa aiba grija de bunurile lor.

Cateva sfaturi pentru a ne ajuta copiii sa-si organizeze jucariile sunt urmatoarele: Alegeti un spatiu pe care sa-l utilizati pentru jucarii: unul care este vizibil si accesibil, astfel incat veti avea tendinta de a va juca in jurul acelui spatiu si jucariile nu vor invada intreaga casa.

Implica copilul in organizare

Accesibile si vizibile: jucariile trebuie sa fie intotdeauna accesibile si vizibile la inaltimea copilului. Tinand cont de aceste sfaturi, va fi mai usor ca jucariile sa fie puse in ordine si sa nu stea aruncate prin toata casa.

In plus, copilul va invata inca de mic ce inseamna ordinea si cum sa o mentina, astfel incat sa nu ai probleme din punctul acesta de vedere.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

10 thoughts on “Tipurile de organizatoare pentru jucării și cum să le alegi

  1. Designul interior este o pasiune pentru mine si acest articol mi-a oferit multe idei noi pe care abia astept sa le pun in practica. Felicitari autorului pentru informatiile valoroase!

  2. Am gasit acest articol extrem de util in procesul meu de renovare a locuintei. Sfaturile oferite sunt practice si usor de implementat, iar imaginile prezentate m-au inspirat sa incerc noi stiluri si culori.

  3. Articolul de pe acest link prezinta informatii interesante despre ultimele tendinte in materie de design interior. Sunt fascinat de ideile prezentate si ma bucur sa descopar noi modalitati de a-mi imbunatati casa.

  4. Interesanta abordarea legata de eficienta energetica si confortul termic al cladirilor moderne. Este esential sa ne gandim la modalitati de optimizare a consumului de energie si la crearea unui mediu interior placut pentru ocupanti.

  5. Am apreciat modul in care autorul a subliniat importanta sustenabilitatii in constructii si impactul pe care il are asupra mediului inconjurator. Este incurajator sa vedem ca exista solutii ecologice care pot contribui la reducerea amprentei de carbon a unei cladiri.

  6. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra evolutiei tehnologiei in constructii, subliniind avantajele utilizarii materialelor moderne. Este impresionant sa vedem cum pot fi folosite solutii inovatoare pentru a imbunatati eficienta si durabilitatea cladirilor.

  7. Este evident ca autorul s-a documentat temeinic inainte de a scrie acest articol. Am apreciat faptul ca informatiile prezentate sunt sustinute de surse credibile si ca sunt prezentate intr-un mod accesibil si usor de inteles.

  8. M-am simtit inspirat citind acest articol si mi-a dat o motivatie in plus sa explorez mai mult aceasta tema. Abordarea echilibrata a subiectului m-a facut sa reflectez asupra propriilor convingeri.

  9. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a abordat subiectul din mai multe perspective si a oferit argumente solide pentru fiecare punct de vedere.

  10. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul discutat si mi-a deschis perspective noi asupra acestui domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *